Yanak Dolgusu

Ameliyatsız estetik operasyonlar gün geçtik duyulan ilgi artmaktadır. Bunun en büyük sebebi ameliyatsız estetik operasyonların oldukça bütçe dostu olmasıdır. Ayrıca genellikle 1 saat süren uygulamalardan sonra hastayı herhangi bir iyileşme süreci beklememekte ve dolayısıyla hastanın işlem sonrasında günlük yaşam aktivitelerine ara vermesine gerek kalmamaktadır.

Ameliyatsız estetik uygulamalarının plastik cerrahi operasyonları ile karşılaştırıldığında zaman ortaya çıkan bir diğer avantajı ise daha kısa sürede oldukça yüz güldüren sonuçlar vermesidir. Özellikle kadınlar değişen güzellik algısına uyum sağlamak adına vücudunun çeşitli bölgelerindeki cilt ve yapısal bozuklukları gidermek için estetik operasyonlarına başvurmaktadır.

Cerrahi operasyonlara kıyasla ameliyatsız estetik uygulamaları tek seans ile bile hastaları aynalar ile barıştırabilmektedir. Ayrıca birçok ameliyatsız estetik uygulaması işlem sonrasında hastada kalıcı hiçbir hasar ya da komplikasyon oluşturmamaktadır. Bu yüzden estetik dalının ameliyatsız uygulamaları hem sağlık açısından hem de estetik bir görünüme kavuşma açısından oldukça kullanışlıdır.

Günümüzde ameliyatsız estetik uygulamaları yapılan bölgeler şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Yüz
  • Kol
  • Bacak
  • Kalça
  • Dekolte
  • Boyun

Öte yandan estetik yüz standartlarının her geçen gün değişmesi ile birlikte kişinin yüz bölgesine uygulanan ameliyatsız estetik uygulamaları daha kapsamlıdır. Yanak dolgusu da yüz estetiği kapsamında son dönemin revaçta olan ameliyatsız estetik uygulamalarından bir tanesidir.

Yanak dolgusu ilerleyen yaşa, genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak kişinin yanak cildinde meydana gelen cilt sorunlarını toparlamak, onarmak ve düzeltmek için kullanılmaktadır. Tüm dolgu uygulamaları ile neredeyse aynı prensibe dayanan yanak dolgusu yanak dokusundaki cilt sorunlarını gidermek ile birlikte aynı zamanda elmacık kemiklerin daha belirgin hale gelmesini sağlamaktadır.

Ayrıca tüm yüz estetikleri aynı zaman mimik estetiği olarak da bilinmektedir. Yanak dolgusu da yanak cildinde revizyonist işlemler yaparak kişinin mimiklerinden oluşan deformasyonları da gidermektedir. Böylece kişinin gülümsemesi sırasında daha belirgin mimikler ortaya çıkmaktadır.

Kısacası yanak dolgusu günümüzün en trend ameliyatsız estetik uygulamalarından bir tanesi olmak ile birlikte bu uygulama sonrasında yanak bölgesine yapılan dolgu enjeksiyonu hem elmacık kemiklerini daha belirgin ve dolgun göstermektedir hem de yanak derisinde ve kemiğinde meydana gelen cilt sorunları ile şekil bozuklukları da giderilmektedir.

Yanak Dolgusu Nedir?

Yaş ilerlemesi, aşırı zayıflık, genetik ve çevresel faktörler kişinin yanak bölgesinin çökük, çukurumsu ve sarkık bir görünümde olmasına neden olmaktadır. Yanak bölgesinde meydana gelen bu görünüm kişinin olduğundan daha yaşlı ve sağlıksız gözükmesine neden olmaktadır.

Sağlıklı ve estetik bir yanak görünümü için yanak bölgesindeki çukurlaşmanın giderilmesi ve daha dolgun bir görünüm kazandırılması gerekmektedir. Zamanla vücudun eski sıkılığını ve elastikiyetini kaybetmesi ile de yanak bölgesinde çökme, çukurlaşma ve sarkma oluşmaktadır.

Kişinin olduğundan daha yaşlı, daha yorgun ve daha sağlıksız gözükmesini sağlayan bu yanak görünümü ilerleyen dönemlerde kişinin aynalar ile küsmesine bile neden olmaktadır. Yanak dolgusu ile kişinin bu görünümden kurtulup kendi ile barışması oldukça kolaydır.

Yanaklara yapılan dolgu uygulamaları ile yanak dokusundaki kırışıklık ve çizgi gibi cilt sorunları giderilmektedir. Ayrıca yanaklara eski sıkılığı ve elastikiyeti kazandırılarak çökmüş ve çukurlaşmış yanaklara hacim kazandırılmaktadır. Böylece kişinin bozulan yüz anatomisi tekrar eski haline getirilir.

Yanak dolgusu çoğu zaman diğer dolgu uygulamaları ile kombine olarak uygulanır. Böylece hastanın daha estetik bir yüz hatlarına sahip olması gerçekleştirilir. Yanak dolgusu ile birlikte genellikle yüz dolgusu ve elmacık kemiği dolgusu uygulanmaktadır. Bunun sonucunda hastanın yüzünde oluşan cilt sorunları ve şekil bozuklukları eş zamanlı olarak giderilir.

Yanak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Birçok yüz estetiği için yapılan dolgu uygulamalarında olduğu gibi yanak dolgusu hyaluronik bazlı bir dolgu işlemidir. Yanak dolgusu ile hastanın yanaklarına tekrar hacim kazandırılır ve hyaluronik asidin cilt yenileme, onarma ve toparlama özelliğinden yararlanılarak deride oluşan deformasyonlar giderilir. Böylece hastanın hem elmacık kemikleri hem de yanakları daha sağlıklı ve estetik bir görünüme kavuşmuş olur.

Yanak dolgusu işlemine başlanılmadan önce hastanın uygulama yapılacak noktalarına anestezik krem sürülmektedir. Plastik cerrahi operasyonlarında olduğu gibi genel ya da lokal anestezi gerektirmeyen bu işlem de anestezik krem ile hastanın uygulama sırasında bilinci tamamen açık olmasına rağmen ağrı ve acı hissetmemesi sağlanır.

Daha sonrasında bir iğne yardımı ile hyaluronik asit bazlı dolgu hastanın yanaklarında uygulama yapılacak bölgeye enjekte edilir. Enjekte edilen dolgu tek seansta bile etkisini göz ile fark edilecek derecede göstermeye başlamaktadır.

Bir diğer ifade ile yanak dolgusu tamamlandıktan hastanın yanaklarında belirgin bir şekilde dolgunlaşma ve cilt yenilenmesi olmaktadır. Böylece yaklaşık olarak 15 dakika süren yanak dolgusu işleminden sonra hasta aynalar ile barışabilmektedir. Bu estetik görünüm yaklaşık olarak 6-8 ay boyunca kalıcılığını korumaktadır.

Yanak Dolgusu Öncesinde ve Sonrasında Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Yanak dolgusu öncesinde ve sonrasında hastanın dikkat etmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Yanak dolgusu öncesinde hastanın yapması gerekenler şu şekilde sıralanmaktadır:

  • İşlemden yaklaşık on beş gün önce aspirin, antibiyotik ve kan sulandırıcı gibi kan pıhtılaşmasını zorlaştıran ilaçların kullanılması kesilmelidir.
  • Sivilce ve akne sorunlarının çözülmesi gerekir.
  • Diş tedavisi ile aynı anda ağız çevresi için dolgu yapılmamış olması gerekir.

Yanak dolgusu sonrasında hastanın yapması gerekenler ise şu şekilde sıralanmaktadır:

  • İşlem bölgesine buz uygulanarak kızarıklık, morarma ve şişme gibi belirtilerin oluşması engellenir.
  • Aspirin, kan sulandırıcı ve antibiyotik gibi ilaçların kullanımına işlemden 2 hafta sonrasına kadar ara verilmeye devam edilmelidir.
  • Uygulama sonrası 2 saat boyunca dik pozisyonda durulmalıdır.
  • 24 saat boyunca ağır ve yoğun aktivitelerden kaçınılmalı ve spor yapılmamalıdır.
  • İşlem yapılan bölgeyi güneş ışığından ve aşırı sıcak ortamlardan korumak gerekir.
  • Alkol ve sigara dolgu yapıldığı gün tüketilmemelidir. Aksi takdirde işlem yapılan bölgede ödem oluşmaktadır.

Yanak Dolgusu Riskli Midir?

Yanak dolgusu hastanın kendi vücudunun yapısında da bulunan hyaluronik asit ile yapılmaktadır. Bu yüzden plastik cerrahi operasyonlarına kıyasla yanak dolgusu sonrasında hastada herhangi bir komplikasyon oluşmamaktadır. Kısacası yanak dolgusu son derece güvenilir ve hasta için hayati tehlikesi bulunmayan bir ameliyatsız estetik uygulamasıdır.

Whatsapp
Destek