Burun Dolgusu

Yüzümün en çok dikkat çeken bölgelerinden biri olan burun, çoğu insanda kemerli ya da düşük burun ucu yapısındadır. Ayrıca bazı hastalarda burun kemiği simetrik ve yüz hatları ile orantılı olmaktadır. Burun bölgesindeki bu sorunlar kişinin sosyal yaşamında diğer insanlar ile iletişim kurmasını zorlaştırmaktadır. Daha ilerleyen zamanlarda aynalara bile küsmektedir.

Burun dolgusu ile burun kemeri düzeltme ve burun ucu kaldırma işlemleri yapılmaktadır. Cerrahi operasyonlar gerekmeden yapılan burun estetiği içinde yer alan burun dolgusu ile hastanın yaşamından aldığı verim artmaktadır. Burun dolgusu estetik amaçlı yapılmasının yanı sıra aynı zamanda burun kemiğinin eğriliğinden dolayı oluşan nefes alma sıkıntısı da giderilmektedir.

Böylece hasta burun dolgusu ile burnundaki küçük sorunlardan hem bıçak altına yatmadan hem de anestezi almadan kurtulabilmektedir. Bir diğer ifade ile burun dolgusu sayesinde cerrahi operasyonlara başvurmadan hasta hep hayalini kurduğu burun şekline sadece birkaç dakika süren işlemler ile kavuşabilmektedir. Üstelik ağrısız ve acısız işlem olmasından dolayı hasta uygulama sonrasında günlük yaşam aktivitelerine kolayca geri dönebilmektedir.

Burun Dolgusu Nedir?

Burun dolgusu hiçbir cerrahi müdahale söz konusu olmadan kişinin burnundaki sorunları düzelten bir yüz estetiği uygulamasıdır. Bu uygulamada hastaya yapılan işlemler dolgu ile burun yapısına hacim ya da şekil verme mantığına dayanmaktadır. İçerisinde hyaluronik asit bulunan dolgu ile burun kemiğindeki eğrilik ve kıkırdak yapıdaki sarkma ya da aşağı düşüklük düzeltilmektedir.

Bir diğer ifade ile burun dolgusu işlemi yumuşak doku, burun kemiği ve kıkırdak doku üzerine hyaluronik asit enjekte edilmesi ile gerçekleştirilmektedir. Bu yüz estetiği uygulamasında burun kemiğindeki eğrilik boşluklara uygulanan dolgu işlemi düzeltilmektedir. Burun ucundaki düşüklük de burun altına ya da burun ucuna enjekte edilen hyaluronik asit ile doldurulmaktadır.

Burun dolgusu burundaki küçük kusurları cerrahi operasyonlara başvurmadan gidermek için oldukça ideal bir yöntemdir. Öte yandan burun dolgusu ile burun küçültme yapılmamaktadır. Hastanın beklentisi burun hacminin küçültülmesi ise burun dolgusu yerine burun estetiği operasyonlarına başvurması gerekmektedir.

Ayrıca burun dolgusu ile düzeltilen burun kusurları ve şekillendirilen burun ucu kalıcı bir etkiye sahip değildir. Etkisi bittiği anda hastanın tekrar burun dolgusu işlemine başvurması gerekmektedir. Daha kalıcı sonuçlar için hastanın cerrahi operasyonlar ile yapılan burun estetiği işlemlerine başvurması gerekmektedir.

Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

Burun dolgusu işlemine başlamadan önce hastanın doktoru ile bir ön görüşme yapması gerekmektedir. Bu ön görüşme sırasında doktorlar hastaların burun kusurlarına düzeltmek için ne kadarlık bir ölçüde dolgu işlemi yapacağının kararını vermektedir. Bu karar altın oran, dudak ve burun ucu mesafesi gibi faktörlere bağlı olarak verilmektedir.

Ayrıca hastanın doktoru ile yapacağı ön görüşme sırasında burun dolgusu işleminden beklentisini ve isteklerini oldukça net bir şekilde ifade etmektedir. Ameliyatsız bir işlem olan burun dolgusu bazı durumlarda hastalara uygulanmamaktadır. Çünkü hastanın beklentileri ancak burun estetiği operasyonları ile karşılanabilmektedir.

Bu ön görüşme sırasında dolgu işlemi uygulanacak bölgenin de kararı verilmektedir. Genel olarak burun dolgusu uygulanan bölgeler burun ucu ve burun sırtı olmaktadır. Bazı hastalarda her iki bölgeye de dolgu işlemi uygulanmaktadır. Bu yüzden doktorların hastaların burunlarındaki küçük hasarların analizini çok iyi şekilde yapmaları gerekmektedir.

Dolgu uygulamasından önce ise hastanın işlem yapılacak bölgelerine anestezi bazlı bir krem sürülmektedir. Böylece hastanın uygulama sırasında hiçbir şekilde ağrı ve acı hissetmesi engellenmiş olmaktadır. Hastanın işlem yapılacak bölgesi uyuştuktan sonra da içinde hyaluronik asit barındıran bir dolgu malzemesi iğne ile hasarlı bölgeye enjekte edilmektedir.

Burun dolgusu ile diğer dolgu uygulamaları arasındaki fark dolgu malzemesi olmaktadır. Diğer dolgu işlemlerinde dolgu malzemeleri genellik cilt dokusu ile uyumlu bir yapı içerisindedir. Bu yüzden burun dolgusu sırasında diğer bölgelere uygulanan dolgu malzemesi kullanılamamaktadır.

Çünkü burun dolgusu sırasında kemik yapısına da enjeksiyon yapılması durumu söz konusu olabilmektedir. Bu yüzden burun dolgusu işleminde kullanılan dolgu malzemesinin kemik ve kıkırdak yapısı ile uyumlu olması gerekmektedir.

Burun dolgusu işleminin kalıcılığı hastanın vücudunun dolguyu kabul etmesi ile bağlı olmaktadır. Genel olarak 8 ile 16 ay kadarlık bir sürede burun dolgusu kalıcılığını korumaktadır. Burun dolgusu işleminin tekrarlanması durumunda uygulamanın kalıcılığı 2 yıla kadar devam etmektedir.

Burun Dolgusu Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

Yaklaşık olarak 10 dakika süren bir işlem sonrasında hasta burnundaki küçük hasarlardan kurtulmaktadır.

Ameliyatsız bir burun estetiği işlemidir.

Hastanın sosyal ve günlük yaşamı kısıtlanmaz.

Herhangi bir iyileşme dönemi yoktur.

Kanama ve cerrahi enfeksiyon riski yoktur.

Kimler Burun Dolgusu Yaptırabilir?

Burun ucunda doğuştan ya da daha sonrasında oluşan düşüklük sorunu yaşayanlar,

Burun kemiğinin eğri ve asimetrik olmasından rahatsız olanlar,

Burun estetiği operasyonu yaptırmak isteyenler,

Konuşurken burun ucu oynayanlar burun dolgusu yaptırabilmektedir.

Öte yandan bazı durumlarda hastalara burun dolgusu yapılmaktadır. Bunlar;

Büyük burun

İleri derecede şekil bozukluğu

Kalıcı bir burun estetiği beklentisi

Burun Dolgusu Yan Etkileri Nelerdir?

Burun dolgusu burun estetiği operasyonlarına kıyasla herhangi bir yan etkiye sahip değildir. Öte yandan bazı hastalarda işlem sonrasında alerjik reaksiyonlar başlamaktadır. Bu da hastanın vücudunun dolgu malzemesine karşı gösterdiği tepkiden dolayı kaynaklanmaktadır.

Ayrıca işlem sonrasında uygulama yapılan bölgede kızarıklık, şişme ve morarma gibi belirtiler de olabilmektedir. Bu belirtiler birkaç gün içerisinde cildin kendini toparlaması ile birlikte ortadan kaybolmaktadır. Kısacası burun dolgusu işleminden sonra hastada kalıcı bir komplikasyon oluşmamaktadır.

Whatsapp
Destek